Безглутенова постна паста по азиатски
Спагети соба от елда със зеленчуци и джинджифил.
Бон Апети
Излъчен на 16.03.2017
Ето една лесна рецепта за китайско ястие, което може да бъде салата или основно. Храната е подходяща за хора с глутенова непоносимост, постещи, вегетарианци и вегани, както и за онези, които искат да слагат здравословни продукти на трапезата си. Тъй като рецептата е азиатска, за нея ще ви трябват и продукти от континента. В основата й е соба фиде, което представлява спагети от елда.
Собата се вари според инструкциите на опаковката и се смесва с нарязана на ленти краставица и чушка и наситнен зелен лук. После се приготвя и пикантен сос с продукти от Изтока. Смесваме запечен на сух тиган бял сусам с наситнен кориандър и настърган пресен джинджифил. Заливаме със сусамово олио, сос тамари, оризов оцет, и сос шрирача. Добавяме малко мед и с дресинга овкусяваме салатата, в която сме сложили една единствена подправка - сол. Готово!
Ако имате време да оставите ястието за 15-30 минути в хладилника преди сервиране, ще позволите на компонентите му да се овкусят още по-добре. Но и веднага сервирано пак е вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ