Регистрация

Студена супа соба нудълс

Студена супа соба нудълс
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4054

Японска супа с водорасли и рибни стърготини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г фиде соба, сварено според инструкциите на опаковката и охладено (разпространено е в магазините за японски хранителни продукти, въпреки че се продава и в някои магазини от широката хранителна верига)
  • 4 с.л. мирин
  • 4 с.л. черен соев сос
  • 15 г бонито флейкс (японски рибни стърготини, които се продават в магазини за азиатски хранителни продукти)
  • 1 чаша студена вода
  • сухи кафяви морски водорасли (можете да ги замените и с широкоразпространените нори)
  • зелен лук, нарязан на тънко, за гарниране
  • сушени ленти морски водорасли, за гарниране

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите даши (бульона), изсипете чаша вода в дълбок тиган, потопете в него кафявите сушени морски водорасли и оставете да престоят един час. На висока температура, сложете тигана да заври. Когато малки мехурчета започнат да се образуват по ъглите на тигана, отстранете водораслите и добавете сушените японски рибни стърготини (бонито флейкс). Намалете температурата и оставете сместа да къкри за около 30 секунди, преди да изключите котлона. Оставете сместа да престои, докато рибните стърготини потънат на дъното на тигана.

2. Отцедете сместа в средно голяма купа, отстранете рибните стърготини, преди да добавите мирин и соев сос. За да сервирате, разпределете охладеното фиде на 4 порции и сипете от соса в 4 малки купи. Поръсете фидетата с морски водорасли на ленти и зелен лук. 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта