Модерен тутманик с готово тесто
Плосък хляб с плънка от сирене, яйце и кашкавал.
Разновидност на гюзлеме, плосък тутманик или пица калцоне със сирене и подправки - това е ястието, което се приготвя в канала Всегда Вкусно и може да послужи за страхотна семейна закуска и заместител на традиционните баници. С готово тесто от магазина се прави съвсем лесно, а ако искате, можете да си замесите и домашно.
Плънката се забърква като се натрошава сирене, добавя се яйце и кашкавал, пресни билки по желание и някое любимо ароматче като мащерка например. После идва тънката част в приготвянето на ястието. Тестото се разточва на кора, в средата ѝ се слага плънката и краищата се събират на голямо вързопче. После се отстранява излишното тесто и се разточва на кора.
Получената пълнена питка се поставя в добре намазана с масло тава, маже се с масло и разбито яйце, поръсва се с рендосан кашкавал и подправка по избор и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-тина минути. Как точно се прави - гледайте във видеото!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ