Регистрация

Ароматен хлебен пудинг с праз и гъби

Ароматен хлебен пудинг с праз и гъби
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 3504

Солен пай с гъби, лук и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 хляб, по възможност стар
  • 500 г печурки, нарязани на кубчета
  • 500 г гъби асорти (по избор), нарязани на кубчета
  • 4-6 праз, нарязан на кубчета
  • 5-6 скилидки чесън, фино нарязан
  • 3 ч.ч. сметана
  • 8 яйца
  • 1 ч пармезан, настърган
  • 1 ч.ч. Грюер (или друг вид сирене по избор), настъргано
  • 4 с.л. масло
  • мащерка
  • магданоз
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Намажете тенджерка с масло и нарежете хляба на кубчета, с големина около 2,5 см, но и по-малки също е добре. Сложете хляба в съда с маслото.

2. Запържете праза на среден огън в 2 с.л. разтопено масло, докато започне да омеква. Добавете чесъна и гответе 1-2 мин. Добавете гъбите, още масло сол и пипер и гответе до омекване на гъбите. Изсипете сместа върху нарязания на кубчета хляб. 

3. Разбийте яйцата със сметаната, подправките и 2/3 от сиренето. Сложете върху праза, хляба и всичко останало и оставете да престои затворено с капак 30 мин. Междувременно загрейте фурната на 190°С.

4. Махнете капака и поръсете с останалото сирене, сложете във фурната и печете 40 мин. или докато сиренето започне да покафенява.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта