Пай от стар хляб с кайма, зеленчуци и яйчен сос
Солен хлебен пудинг с месо и кашкавал - хитър начин да направите пица от стар хляб.
Необходими продукти:
- 600 г кайма
- 2 червени чушки
- 6 стръка пресен лук
- сол и пипер
- 100 г спанак
- 4 яйца
- 2 ч.л. чесън на прах
- 400 мл мляко
- 600 г хляб (използвайте стар)
- 200 г кашкавал (чедър, гауда, ементал или друго жълто сирене по избор)
- 100 мл течна готварска сметана
- 100 мл пилешки бульон или вода
Начин на приготвяне:
1. Хлябът нарежете на кубчета и оставете настрана. Наситнете едната червена чушка, перата на лука и част от стръкчето. Запазете си 2-3 стръкчета за поръсване при поднсяне.
2. Сгорещете тиган с незалепващо покритие и изсипете в него каймата. Гответе и бъркайте докато стане на трохи. Добавете наситнените листа лук и чушката. Постепенно вкарайте и спанака. Щом намали обема си, махнете от огъня.
3. В купа рабийте яйцата със сол, пипер и чесъна на прах. Разбъркайте, добавете млякото и разбъркайте отново.
4. Прехвърлете в намазнена тава кубчета хляб. Поръсете с половината рендосано жълто сирене и отгоре разпределете месото със зеленчуците. Залейте с яйчената смес. Приберете в хладилник между 30 минути и 24 часа.
5. Смесете сметаната и бульона и залейте ястието. Отгоре поръсете с останалия рендосан кашкавал и другата чушка, като предварително я нарежете на малки кубчета.
6. Покрийте с алуминиево фолио и печете 45 минути на 190 градуса в предварително загрята фурна.
7. След изваждане разгърнете, поръсете с наситнен пресен лук и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ