Пудинг от стар хляб със зеленчуци и кашкавал
Солен хлебен пудинг с домати, тиквички и кашкавал.
Бон Апети
Излъчен на 06.07.2018
Поредната идея за вкусно ястие от стар хляб със зеленчуци, сметана и кашкавалена коричка дават Лора и Стоян, за да покажат, че изостаналите продукти могат да се впрегнат в направата на семейно основно. По желание можете да добавите още сирена или някакъв колбас, ако не сте свикнали да хапвате без мръвка.
Филийките хляб се намазват със зехтин, посоляват се и се запичат на 190 градуса за 7-8 минути докато хванат златна коричка. Тиквичките се нарязват на кубчета, лука - на полумесеци, а чесъна и мащерката се наситняват. Доматите се белят и нарязват на кръгчета, кашкавалът се рендосва, а зеленчуковият бульон и сметаната се смесват и се овкусяват със сол и пипер.
Следва запръжката - в сгорещен тиган се готви за кратко лука, добавят се тиквичките, готвят се до омекване и се овкусяват с чесъна и мащерката. На дъното на тава се подрежда хляб. Отгоре се разпределя част от запръжката, следват шайби домати, кашкавал, пак хляб... и така докато се завърши с домати. Залива се с бульона и сметаната, поръсва се с кашкавал и се пече за 40-тина минути. После остава само да се насладите на вкусната домашна храна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ