Айсберг салата с яйца и цвекло
Лесно | Порции 2
| Видяна: 9703
Зелена салата с маруля, чушки, краставици, моркови и яйце.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- ½ салата айсберг, нарязана на тънки ленти
- ½ жълта сладка чушка, нарязана на тънки ленти
- ½ зелена сладка чушка, нарязана на тънки ленти
- 1 червена сладка чушка, нарязана на тънки ленти
- 1 консерва (425 г) цвекло, нарязано на тънки ленти
- 1 малка краставица, настъргана
- 2 големи моркова, настъргани
- 8 с.л. салатен дресинг с майонеза, кетчуп и сос табаско
Начин на приготвяне:
1. Сложете яйцата в тенджерка и ги покрийте напълно със студена вода.
2. Оставете да заври, покрийте с капак и свалете от котлона.
3. Оставете яйцата да престоят в горещата вода за 10 - 12 мин.
4. Извадете от водата и охладете.
5. Обелете и нарежете яйцата.
6. Смесете айсберга, сладките чушки, цвеклото, яйцата, краставицата и морковите в голяма купа или в индивидуални купички за сервиране.
7. Разбъркайте и поднесете с дресинга.
Най-важните съставки
жълта чушка, зелена чушка, кетчуп, краставица, майонеза, моркови, салата айсберг, сос Табаско, цвекло, червени чушки, яйце
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ