Регистрация

Салата с печено цвекло и царевица

Салата с печено цвекло и царевица
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1309

Гарнитура с цвекло и сладка царевица от консерва.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 малка глава червен лук - около 35-40 грама да е половинката
  • листата на 5 стръка копър и на 5 стръка магданоз
  • 700 г запечено цвекло (може и варено, но с печено е по-вкусно)
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. оцет
  • 280 г царевица от консерва (отцедено тегло на зърната)
  • 2 скилидки чесън
  • по 1/2 ч.л. сол и черен пипер
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Сготвеното цвекло обелете, нарежете на малки кубчета и прехвърлете в купа.

2. Наситнете копъра и магданоза и добавете в купата.

3. Нарежете лука на тънки полумесеци и изсипете при останалите продукти.

4. Намачкайте чесъна и прибавете в купата. Овкусете със сол и пипер и залейте със зехтин и оцет. Разбъркайте.

5. Прибавете отцедената от сока на консервата царевица и размешайте финално. Поднесете или приберете в хладилник до момента на сервирането.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта