Кореноплодна салата с пъдпъдъчи яйца
Зимен ордьовър с моркови, цвекло, майонеза, варени яйца и грозде.
Необходими продукти:
- 1 глава цвекло
- 1 морков
- грозде на вкус (може да замените и с чери домати)
- 150 г кашкавал
- 9 пъдпъдъчи яйца
- 1 скилидка чесън
- 1 опаковка майонеза (около 100 г)
- магданоз
- сол
Начин на приготвяне:
1. Сварете цвеклото, моркова и яйцата.
2. Смачкайте скилидката чесън и я разбийте с майонезата.
3. Рендосайте моркова и го осолете. Смесете с част от майонезата и разпределете на първи пласт на дъното на купа.
4. Измийте гроздовите зърна, заделете си част за украса, останалите разполовете и наредете на пласт върху моркова. Можете вместо тях да опитате с чери доматчета.
5. Рендосайте кашкавала и поръсете върху гроздето.
6. Обелете яйцата, разполовете ги и наредете върху кашкаваления пласт. Отгоре намажете с майонеза.
7. Обелете цвеклото, рендосайте го, смесете с остатъка от майонезата, посолете и покрийте с червената смес ордьовъра.
8.Отгоре украсете с гроздови зърна и магданозени листенца.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ