Азиатска супа с печурки, моркови и праз лук
Оризови нудли с гъби и джинджифил.
Бон апети
Излъчен на 23.01.2017
Готвим нещо като домашна китайска супа с гъби. За целта се прави ароматен бульон от обелките и пънчетата на печурките, които врят с моркови, праз лук, чесън, мащерка, джинджифил, дафинов лист и черен пипер. След час водата от варенето се отцежда и в нея се кипват нарязаните на парчета шапчици на печурките с малко соев сос и джинджифил. Лора и Стоян предлагат да добавите и сушени накиснати във вода гъби шийтаке, но ако нямате, не се отказвайте да си сготвите тази сгряваща, питателна и полезна супа. А що се отнася до засищането - то идва от сварените нудли, които се поставят на дъното на купичките за сервиране и върху тях се налива от гъбената чорба. Ето ви ароматна азиатска супа, приготвена у дома.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ