Агнешки кюфтета с телешко и сирене
Кюфтета смес с агнешка и телешка кайма и коричка от кисело мляко и сирене.
Бон Апети
Излъчен на 24.03.2017
Готвим с Лора и Стоян едни различни кюфтета със заливка, които са хем пържени, хем печени. Смесваме агнешка с телешка кайма в съотношение 1:2 и добавяме традиционните съставки за домашни пържени кюфтета - лук, чесън, яйце и хляб. Овкусяваме със сол, чубрица, черен и червен пипер и пържим месните топчета в загрята мазнина до полуготовност.
Следва да ги прехвърлим в тавичка за печене. После правим ароматна заливка от кисело мляко с натрошено в него сирене, намачкан чесън и още подправки. С млечната смес заливаме кюфтета и ги печем за 20 минути на фурна. Получава се нещо като мусака, но без картофи. Ястието е вкусно и различно и определено има нужда от гарнитура, като водещите препоръчват тя да е картофена. Така ще се получи комбинацията от продукти на мусака или овчарски пай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ