Неврозни български кюфтета
Лесно | Порции 2-3
| Видяна: 3406
Пържени кюфтета с люти чушки.
Необходими продукти:
- 500 гр кайма смес /телешко и свинско/
- 1 глава кромид лук
- 1 червена чушка
- 2 люти чушлета
- 1 дебела филия сух хляб, без кората
- 3 супени лъжици прясно мляко
- 1 яйце
- черен пипер
- кимион
- бахар
- сол
- брашно
- олио
Начин на приготвяне:
В каймата слагаме нарязаните на ситно лук, червена чушка, лютите чушки, без семките, яйцето, подправките и филията хлаб, предварително накисната в прясното мляко. Омесваме много добре и оставяме сместа да постои около 1 час на хладно.
Оформяне кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио.
Вадим, отцеждаме върху домакинска хартия и консумираме с наслада.
Най-важните съставки
бахар, брашно, кайма, кимион, лук, люта чушка, малки люти чушлета, мляко, олио, свинска кайма, сол, сол и пипер, телешка кайма, хляб, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ