Агнешки кюфтенца с много подправки
Кюфтета от агнешко с кимион, бахар и мента.
Необходими продукти:
- 2 филийки бял хляб, стар, но не съвсем изсъхнал
- 450 г нетлъста агнешка кайма
- ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. пипер
- 1 ч.л. смлян кимион
- ½ ч.л. бахар
- 1 ч.л. сушена мента
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. магданоз
- 1 яйце
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Натрошете хляба в кухненския робот наситно - трябва да се получи около 1 ч фина галета.
2. Прибавете каймата и яйцето и разбийте до хомогенност.
3. Прибавете подправките, чесъна и магданоза.
4. Разбийте до гладка смес.
5. Оформете малки кюфтенца от сместа с навлажнени ръце.
6. Изпържете ги веднага или ако каймата е много прясна, по-добре оставете да престоят в хладилника за няколко часа или за цяла нощ, увити в найлоново фолио.
7. Сгорещете олио в тиган с дебело дъно и изпържете кюфтенцата докато покафенеят хубаво от всички страни.
8. Извадете с решетъчна лъжица и оставете да се отцедят.
9. Поднесете горещи или на стайна температура като предястие. Може да сервирате също с кисело мляко, таханов сос, върху ориз или в питки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ