Кебапчета от агнешко с лук и подправки
Агнешки шишчета или кюфтета от агнешка кайма на грил.
Необходими продукти:
- 1 кг смляно агнешко месо
- 2 глави лук
- 180 г смляна свинска или агнешка мас (или нарязана на много ситно)
- сол, пипер, кимион и кориандър на прах
- лют пипер по желание (или наситнени люто чушле)
- зеленчуци и сосове за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Изсипете каймата в купа, за да се темперира. Накиснете 6-7 дървени шиша във вода. Може и да работите с метални - те не се нуждаят от киснене.
2. Нарежете на много ситно лука и лютото чушле, ако ще слагате пикантна нотка.
3. Добавете ги при смляното агнешко месо заедно със смляната мазнина.
4. Овкусете с подправки от изброениете.
5. С мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте продълговато дебело кебапче по протежение на шиша, като оставяте по 2-3 см. в двата края на клечката, а в средата правите кебапчето най-дебело (форма - вретено).
6. Намазнете съвсем бегло наребрен тиган и го сгорещете на умерен огън. Печете за по 4-5 минути от страна шишчетата.
7. Поднесете с пресни зеленчуци, гарнитура и сос по избор - чеснов или барбекю се връзват идеално.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ