Агнешки бут със зеленчуци и подправки
Печено агнешко бутче с лук, чесън, чушки и червено вино.
Необходими продукти:
- 1 агнешки бут около 3 кг
- 200 мл червено сухо вино
- 4 глави лук
- 300 грама пресни чушки
- мащерка
- розмарин
- дафинов лист
- сол и черен пипер
- 100 грама масло
- 50 грама пресен чесън скилидки - обелени
Начин на приготвяне:
1. Почистете бутчето от жилите, сухожилията и ако има - остатъчни косми от руно.
2. Нарежете чушките и чесъна на ивици, направете в бутчето разрези с дълбочина няколко сантиметра и сложете в тях парчета чушки и чесън.
3. Пригответе сместа от подправки като разтопите маслото и сложите в него всички изброени горе подправки. Главите лук обелете и нарежете на четвъртини.
4. Намажете бутчето с подправките като втривате хубаво. Сложете го в тава на дъното на която има малко вода. Около него наредете парчетата лук. Печете 20-тина мин., добавете червеното вино, увийте във фолио и печете още 2-3 часа на 200 градуса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ