Агнешки бут в ментова коричка
Печен агнешки бут с коричка от оцет и мента.
Необходими продукти:
- 1 агнешки бут
- 150 г листа прясна мента
- 2 с.л. захар
- 50 мл балсамов оцет
- 50 мл бял оцет
- 100 мл зехтин
- 1 с.л черен пипер
- 1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
1. В купата на блендера или пасатора смесете измитите листа мента със солта, захарта, пипера, оцета и зехтина. Пюрирайте на гъста каша.
2. С получената смес намажете хубаво бута, увийте го във фолио и приберете в хладилника за 3 часа да се маринова.
3. Загрейте фурната на 220 градуса. Пъхнете вътре бута и след 15 минути намалете на 180 градуса. Гответе така още 40 минути. После увеличете отново на 220 и дръжте във фурната 10 минути.
4. Готовото агнешко оставете да почине 5-7 минути преди разрязване
5. Поднесете с гарнитура от гриловани или пресни зеленчуци.
Източик: lozhka.su
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ