Агнешка супа със зеленчуци
Средно | Порции 5
| Видяна: 3640
Супа с агнешко и пшеница.
Необходими продукти:
- 3 с.л. пшеница
- 500 г агнешко, нарязано на кубчета
- 2 глави лук, наряани на 4 еднакви парчета
- 2 средни моркова, 1 нарязан на филийки от по 1 см, а другият на ленти
- 2 стръка праз, 1 нарязан на филийки от по 1 см, а другият на ленти
- ½ ч.ч. нарязан пресен спанак
- 1 средна тиква, 1/2 нарязана на кубчета и 1/2 на ленти
- 1 – 2 с.л. маргарин или масло
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Накиснете пшеницата в топла вода за през нощта или 4 – 5 часа и я сварете до омекване.
2. Сварете нарязаното месо, лука, пшеницата, спанака, нарязаните на кръгчета морков и праз в 3 ч.ч. вода за 45 мин.
3. Прибавете сол и пипер и сотирайте нарязаните на ленти морков, тиква и праз в масло за 2-3 мин.
4. Прибавете всичко в тенджерата и варете още 5 мин.
5. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин
Време за готвене: 60 мин
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ