Регистрация

Агнешка супа с домати и лук

Агнешка супа с домати и лук
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1355

Супа с агнешко, зеленчуци и люто чушле.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г агнешко
  • 3 глави лук
  • 3 с.л. олио
  • 4 домата
  • 1/2 ч.ч. ориз
  • 1/2 ч.ч. орехи
  • 1 люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • кориандър на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на малки парченца, залейте го 1,8 литра хладка вода и го кипнете. Отпенете няколко пъти след като заври, намалете огъня и оставете да къкри 1:30 часа.

2. Измийте ориза и го добавете към ястието.

3. Смелете орехите или ги счукайте.

4. Доматите обелете и нарежете на малки кубчета.

5. Лука нарежете на полумесеци.

6. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука. След това прибавете белените домати, орехите, наситнения чесън и нарязаната на малки парчета люта чушка.

7. Съдържанието на тигана изсипете в супата и подправете на вкус. Варете още 15-20 минути на слаб огън.

8. Поднесете с наситнен пресен кориандър, а ако нямате, го заместете с магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта