Агнешка супа с домати и лук
Супа с агнешко, зеленчуци и люто чушле.
Необходими продукти:
- 600 г агнешко
- 3 глави лук
- 3 с.л. олио
- 4 домата
- 1/2 ч.ч. ориз
- 1/2 ч.ч. орехи
- 1 люта чушка
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер на вкус
- кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на малки парченца, залейте го 1,8 литра хладка вода и го кипнете. Отпенете няколко пъти след като заври, намалете огъня и оставете да къкри 1:30 часа.
2. Измийте ориза и го добавете към ястието.
3. Смелете орехите или ги счукайте.
4. Доматите обелете и нарежете на малки кубчета.
5. Лука нарежете на полумесеци.
6. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука. След това прибавете белените домати, орехите, наситнения чесън и нарязаната на малки парчета люта чушка.
7. Съдържанието на тигана изсипете в супата и подправете на вкус. Варете още 15-20 минути на слаб огън.
8. Поднесете с наситнен пресен кориандър, а ако нямате, го заместете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ