Ирландска агнешка супа
Супа с агнешко, картофи, моркови и зеле.
Необходими продукти:
- 500 г агнешко или говеждо месо
- 2 моркова
- 4 картофа
- 1 глава лук
- 200 г прясно зеле по желание
- 1,3 л. вода
- олио
- клонки мащерка
- сол и пипер на вкус
- пресен лук или магданоз за поръсване при сервиране
Начин на приготвяне:
1. Нарежете картофите на хапки, лука - на полумесеци, морковите - на кръгчета, агнешкото - на средни по големина парчета, а зелето (ако слагате такова) на тънки лентички.
2. В тенджера сипете олио така, че да покрие дъното. Запържете в него първо агнешките мръвки докато се запечатат от всички страни. Гответе за кратко време на силен огън. След това извадете месото в друг съд и в същата мазнина запържете за 2 минути лука.
3. Добавете и зелето, гответе още 3-4 минути и след това добавете морковите. Гответе още 2 минути, като разбърквате.
4. Върнете месото в тенджерата, добавете и картофите и залейте с водата. Пуснете клонките мащерка и оставете да ври на умерен огън един час.
5. Подправете със сол и пипер, добавете пресен лук или магданоз и сервирайте. Хапвайте с хляб и докато е топло - тази супа обикновено става доста мазничка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ