Регистрация

24-каратови шоколадови сладки

24-каратови шоколадови сладки
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2674

Рецептата е базирана на „Кухненските дневници” на Найджъл Слейтър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г кафява захар
  • 200 г масло
  • 250 г шоколад (70% черен шоколад)
  • 3 яйца
  • 60 г брашно
  • 60 г какао
  • ½ ч. л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С и намажете дъното на тавичка с масло.

2. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, увеличавайки степента докато сместа побелее и стане пухкава. Важно е да разбиете сместа добре, иначе сладките ще станат прекалено сухи.

3. Натрошете шоколада на парченца и оставете 50 г настрани. Разтопете шоколада в купа над вряща на слаб огън вода, внимавайте да не потопите съда във водата, за да не кипне шоколада. Нарежете заделените 50 г на едри парчета.

4. Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера в малка купа. В отделна купа разбийте яйцата с вилица.

5. Прибавете яйцата към мокрите съставки докато миксера работи на ниска степен. Спрете когато яйцата са се смесили с останалите съставки. Прибавете постепенно брашнената смес и шоколадовите парченца с помощта на лъжица. Прехвърлете сместа в тавичка и печете половин час.

6. Полученият десерт е много сочен, затова ако проверите с клечица или вилица, тя ще изглежда лепкава, но все пак чиста. Оставете десерта да се охлади поне час преди да го сервирате. Бъдете търпеливи!

7. Разрежете на квадрати и сервирайте с ванилов сладолед.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта