Регистрация

Сладки с течен шоколад

Сладки с течен шоколад
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4593

Сладки с пълнеж от течен шоколад и лешници.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  •   2 чаени чаши брашно
  •   ¼ ч.л. сол
  •   ½ ч.л. бакпулвер
  •   ½ ч.л. канела
  •   ½ чаена чаша размекнато, несолено масло
  •   1 чаена чаша захар
  •   1 яйце, леко разбито
  •   2 супени лъжици прясно мляко
  •   ½ ч.л. ванилия
  •   ½ чаена чаша Нутела(течен шоколад)
  •   ¼ чаена чаша полусладки парченца шоколад
  •   ¼ чаена чаша лешникови ядки - печени, обелени и нарязани на ситно

Начин на приготвяне:

1. Запечете лешниците на 150 градуса за около 10-15 минути. Поставете горещите ядки в кърпа и търкайте енергично докато люспите паднат. Ако можете обелете и останалите люспи и поставете в кухненски робот. Смелете на по-едри парчета.

2. Смесете брашното, солта, канелата и бакпулвера в купа. В друга, по-голяма купа, разбийте захарта и маслото. Добавете всички сухи съставки и разбийте добре до хомогенна смес. Добавете яйцето, млякото и ванилията и отново разбъркайте.

3. Разточете тестото на леко набрашнена повърхност и оформете две отделни топки. Увийте и оставете в хладилник поне за един час.

4. Загрейте фурната до 180 градуса. Върху набрашнена повърхност разточете тесто с дебелина 5-6 милиметра и с помощта на форма за сладки или с чаша направете кръгчета. Сложете течния шоколад в шприц или сладкарски пош и поставете по около ½ чаена лъжичка в центъра на всяка сладка. Прегънете на две и запечатайте краищата като дупчите с вилица.

5. Печете сладките за около 8-10 минути докато краищата им леко покафенеят. Поставете върху решетка, за да се охладят.

6. След като сладките са напълно изстинали, разтопете парченцата шоколад. С върха на вилица поръсете разтопения шоколад върху сладките. Сложете отгоре и лешниците. Оставете още 5-10 минути, за да се втвърди шоколада.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта