Хрупкави какаови топки
Сладки за ръгби фенове.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло или маргарин
- 1 пакет (или около 20 бонбони маршмелоу) – или – 4 чаши мини маршмелоу.
- ½ чаша фъстъчено масло
- 6 чаши какаовои хрупанки (или шоколадов чипс)
- готова глазура от консерва или сладкарски гел за украса
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера с дръжка, разтопете масло на ниска температура. Добавете бонбоните маршмелоу и бъркайте, докато се разтопят напълно. Отстранете от огъня. Разбъркайте вътре фъстъчено масло, докато се разтопи.
2. Добавете какаово-оризовите хрупанки. Бъркайте, докато попият добре.
3. Охладете леко. С намаслени ръце оформете сместа в около 8 сантиметрови (или по-малки) футболни топки.
4. Препоръчвам ви да ги оформяте плоски от едната страна, за да могат да се поставят в съд без да се търкалят, освен ако не планирате да ги метнете в купа като ги сервирате.
5. След като ги оформите, внимателно ги поставете върху восъчна хартия или друга повърхност, за която няма да залепнат, докато се охлаждат.
6. Когато вече сте ги подредили, декорацията е лесна. Както виждате на снимката, украсявате по 1 линия от всяка страна, линия надолу през центъра, а после слагате съединяващи чертички. Намирам за най-добре да се опитате да сложите по 4-5 чертички на всеки десерт.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ