24-каратови шоколадови сладки
Рецептата е базирана на „Кухненските дневници” на Найджъл Слейтър.
Необходими продукти:
- 250 г кафява захар
- 200 г масло
- 250 г шоколад (70% черен шоколад)
- 3 яйца
- 60 г брашно
- 60 г какао
- ½ ч. л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С и намажете дъното на тавичка с масло.
2. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, увеличавайки степента докато сместа побелее и стане пухкава. Важно е да разбиете сместа добре, иначе сладките ще станат прекалено сухи.
3. Натрошете шоколада на парченца и оставете 50 г настрани. Разтопете шоколада в купа над вряща на слаб огън вода, внимавайте да не потопите съда във водата, за да не кипне шоколада. Нарежете заделените 50 г на едри парчета.
4. Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера в малка купа. В отделна купа разбийте яйцата с вилица.
5. Прибавете яйцата към мокрите съставки докато миксера работи на ниска степен. Спрете когато яйцата са се смесили с останалите съставки. Прибавете постепенно брашнената смес и шоколадовите парченца с помощта на лъжица. Прехвърлете сместа в тавичка и печете половин час.
6. Полученият десерт е много сочен, затова ако проверите с клечица или вилица, тя ще изглежда лепкава, но все пак чиста. Оставете десерта да се охлади поне час преди да го сервирате. Бъдете търпеливи!
7. Разрежете на квадрати и сервирайте с ванилов сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ