Картофена крем супа с яйца
Пюрирана супа с белтъчни влакна и цели жълтъци.
Необходими продукти:
- 4 големи или 6 малки картофа
- 1 глава лук
- връзка магданоз
- 2 моркова
- зехтин
- кубче зеленчуков бульон или суха подправка със сол и зеленчуци
- 4 яйца
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите и ги обелете. Нарежете ги на четвъртини и ги прехвърлете в тенджера с 1,5 л вода.
2. Прибавете към тях лука, нарязан на няколко парчета и морковите на кръгчета. Оставете да се вари за 15-20 мин.
3. Пасирайте зеленчуците с топлоустойчив пасатор или ги намачкайте на ръка с преса. Оставете ги да врат още 10 мин.
4. Прибавете бульона или сухата подправка и магданоза, нарязан на ситно. Разбъркайте и махнете супата от котлона.
5. Разделете белтъците от жълтъците на яйцата, разбийте леко белтъците и ги изсипете в супата така, че да се пресекат. Разбийте ги бързо в супата, като прибавите и зехтин на вкус. Запазете жълтъците цели.
6. Внимателно изсипете жълтъците в супата и без да я разбърквате и върнете на котлона за още 3-4 мин.
7. Сервирайте всяка порция с варения жълтък в средата. Ястието изглежда доста атрактивно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ