Картофена супа с праз лук и сметана
Супата на Джулия Чайлд с картофи и два вида сметана.
Бон Апети
Излъчен на 16.01.2017
Ето рецепта за елементарна и луксозна кремообразна супа с гъста кадифена текстура и плътен вкус по идея на знаменитата кулинарна легенда Джулия Чайлд. Използват се малко продукти, а и готвенето им не отнема много време. Картофите и празия лук се нарязват и се запържват в олио. След това се изсипва зеленчуков бульон, в който къкрят до пълното омекване на картофите. Супата се подправя само със сол и пипер, след това се добавя животинска незаквасена сметана. След леко охлаждане се поднася със заквасена сметана и пресен магданоз. По желание можете да си приготвите и купичка крутони.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ