Регистрация

Агнешки ребра с ориз и гъби

Агнешки ребра с ориз и гъби
Лесно   |   Порции 5-7   |   Видяна: 3952

Печено агнешко на фурна с оризова гарнитура и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • агнешки ребра с месото и кожата (около 2,5 кг)
  • 250 г ориз
  • 250 г дребни печурки
  • 8 скилидки чесън
  • 4 с.л. доматена салца (или кетчуп)
  • 1 с.л. лют сос или чили сос по желание
  • суха мащерка
  • сух риган
  • 2-3 клонки розмарин
  • сол и черен пипер
  • 700 мл бульон (месен, зеленчуков или гъбен)

Начин на приготвяне:

1. Почистете хубаво месото от косъмчета и влакна.

2. Обелете чесъна, намачкайте го и го смесете с доматената салца, лютия сос и подправките, за да се получи гъста пикантна каша. Слагайте смело подправки – на агнешкото никога не са му излишни. След това с пастата обтрийте хубаво месото, като отделите кожата и вкарата от овкусителя и под нея.

3. В голяма тава изсипете измития в цедка или гевгир под течаща вода ориз. След това залейте с бульона. Можете да разтворите 2 кубчета във вода, ако нямате домашен бульон. Добавете допълнително черен пипер, защото оризът си го иска.

4. Измийте гъбите. Ако са по-малки, ги оставете цели; ако са големи – ги разделете на две половини. Подредете ги в средата на тавата.

5. Захлупете гъбите с ребрата, като ги оставите с кожата нагоре. Положете отгоре клончетата розмарин. Увийте тавата хубаво с алуминиево фолио и печете за 2:30 часа на 180 градуса. След това махнете фолиото и допечете за още половин час.

6. Сервирайте топло и в компанията на хубаво червено вино и свежа салата.

Да ви е вкусно!

печени агнешки ребра с ориз и печурки

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта