Регистрация

Панирани агнешки ребра с горчица

Панирани агнешки ребра с горчица
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1207

Печени агнешки ребра с коричка от подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.ч. галета
  • 6 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен розмарин
  • зехтин
  • 2 парчета по 7 ребра агнешко
  • 1 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. Чесъна намачкайте на паста със сол, а розмарина наситнете. Месото обтрийте добре със сол и пипер.

2. В купа смесете чесъна, розмарина, галетата, 1/2 ч.л. сол. 1/2 ч.л. черен пипер и 2-3 с.л. зехтн. Трябва да се получи гъста лепкава смес.

3. Сгорещете голям тиган на силен огън и запечатайте двете парчета месо за по минута от страна. Махнете от огъня и оставете да починат за 2-3 минути. След това намажете с горчицата.

4. После с ръце нанесете панировката върху месото, като се стараете да залепне максимално. Стърчащите кокалчета увийте с алуминиево фолио, за да не изгорят при печенето и да придадат неприятен аромат на ястието.

5. Поставете ребрата едно срещу друго в тава. Сипете малко вода на дъното. След това увийте с алуминиево фолио и печете 45 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.

6. Разгърнете фолиото (само голямото, без да разкривате кокалите) и допечете за 10-20 минути мръвките на 180 градуса. След изваждане оставете да почине няколко минути и сервирайте с все тавата, както е показано на снимката.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта