Регистрация

Агнешки бут на бавен огън

Агнешки бут на бавен огън
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1434

Агнешки бут на фурна с винен сос, чесън и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-2 агнешки бутчета (общо около 2,5 кг с костта)
  • сол, червен и черен пипер
  • 6 скилидки чесън
  • пресен джоджен
  • 125 г (една малка бучка) масло
  • 100 мл вино
  • 200 мл вода или бульон

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да се размекне на стайна температура. Бутчетата също трябва да се отпуснат извън хладилника.

2. На дъното на тава налейте виното и водата. Сложете пресни подправки - джоджен, мента, риган, мащерка, розмаин или друго по избор - изберете един вариант.

3. Намачкайте чесъна и наситнете листенца пресен джоджен. Разбъркайте с маслото.

4. Обтрийте добре бута със сол и пипер и отгоре намажете с маслената паста. Ако има кожа - бутнете и под нея, за да се овкуси месото много добре.

5. Поставете камъни или пръчки в тавата, за да не плува месото в соса. Може леко да се допира в него от долната си страна.

6. Покрийте тавата с фолио и бутнете в предварително загрята на 220 градуса фурна. Намалете огъня на 160 и печете 3 часа. След това разгърнете фолиото и допечете на 180 градуса за още 20-тина минути.

7. Сервирайте месото с апетитния сос от готвенето за заливка.

 

Снимка: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта