Регистрация

Млечен сос за месо и панирани зеленчуци

Млечен сос за месо и панирани зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 4818

Сос с кисело мляко, чесън, зехтин и копър придава свежест на всичко пръжнато.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 връзка копър
  • 6 скилидки чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. За да се разбие киселото мляко без буци, първо хванете кофичката без да я отваряте, като прострете длани върху дъното и капачката. Лашкайте енергично настрани и нагоре-надолу докато течността започне да клокочи и след това пресипете в купа.

2. За по-сигурно доразбийте с вилица, въпреки че методът с разбиването в самата кофичка е доста ефикасен. Ръката върху капачката не й позволява да гръмне, но все пак бъдете една доза по-внимателни.

3. След разбиването добавете чесъна – намачкан в хаванче или минат през преса. Разбъркайте добре.

4. Наситнете копъра и го прибавете към соса. Колкото по-пресен е, толкова по-добре, затова си изберете най-свежата възможна връзка от магазина.

5. Опитайте и осолете на вкус като се съобразите и със степента на соленост на ястието, което ще гарнирате с този сос. Тъй като в повечето рецепти за пържени меса и зеленчуци се слага обилно сол, можете да пропуснете съставката и в млечната заливка, която има за цел да ги направи по-профирни, а не да „утежни“ храната.

6. За финал добавете зехтина и разбъркайте. Сега вашият сос е готов да се превърне в бялата вкусна прегръдка на любимото ястие. Опитайте го с малки кюфтенца, пилешки хапки, пържени тиквички, патладжани или гъби, панирани сирена и кашкавалчета и дори като заливка за яйца на очи.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта