Регистрация

Японски хамбургер с телешко и гъби

Японски хамбургер с телешко и гъби
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3570

Сандвич по японски с месо и азиатски сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За кюфтетата:

  • 750 г говежда кайма
  • ½ глава червен лук, настърган
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • ½ ч.ч. настъргани моркови
  • ½ ч.ч. гъби шийтаке, нарязани на малки парченца (може и друг вид гъби, каквито имате под ръка)
  • 3 с.л. зелен лук, нарязан
  • 3 с.л. мирин (оризово вино)
  • 2 с.л. сос Уорчестър
  • 2 с.л. сос Кечап манис (индонезийски сладък соев сос, който можете да замените и с обикновен уни сос)
  • 3-4 с.л. соев сос Кикоман (по желание)
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • 1-2 щипки стрит червен пипер
  • 1 яйце
  • 2-3 шепи галета

За заливката „Терияки“ смесете в тиган:

  • 1 ч.ч. соев сос
  • 1 ч.ч. мирин
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • ½ ч.ч. вода
  • ½ ч.ч. гъби, нарязани на филийки

Начин на приготвяне:

1. Пригответе кюфтетата: Изсипете всички съставки за кюфтетата в купа. Разбъркайте ги добре. Загрейте един грил-тиган и полейте с малко рапично олио. От сместа оформете около 4 овални кюфтета, големи колкото юмрук. Опържете ги на грил-тигана за около 8 мин. от всяка страна.

2. Пригответе заливката „Терияки“: Сложете да врят първите три съставки за соса и подправете със сол и захар по ваш вкус.

3. Разбийте 1 с.л. царевично нишесте и ½ ч. чешмяна вода. Излейте ги в соса „Терияки“ и разбивайте, докато сосът се сгъсти. Отстранете от огъня и добавете ½ ч. гъби.

4. Сложете 1-2 кюфтета върху сварен ориз. Полейте обилно с приготвения сос „Терияки“. Поръсете със зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта