Пуешко задушено с японски къри сос
Пуешко задушено с японски къри сос.
Необходими продукти:
- 300 г пуешко
- 2 големи картофа
- 1 праз лук
- гарам масала на прах
- 2 парчета японски лют къри сос
- 2 с. л. масло от семена
- 4/5 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Намажете с олио голяма тенджера и добавете маслото от семена. Загрейте няколко минути и добавете фино нарязания праз лук. Оставете леко да покафенее.
2. Прибавете пуешкото и картофите (предварително сварени в 200 мл. вода за около 30 мин.). Оставете да къкри на среден огън , разбъркайте с дървена лъжица и добавете бавно чашата вода. Изчакайте докато заври и започне да пресъхва. Когато месото омекне, добавете още една чаша вода и сложете къри соса. Разбъркайте хубаво и ако е необходимо, сипете още вода.
3. Добавете гарам масала на прах и разбъркайте отново.
4. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ