Регистрация

Японски сладки сармички с ром

Японски сладки сармички с ром
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 3012

Японски постен десерт с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 Необходими продукти:

  • 450 г късозърнест ориз или глутеново оризово брашно
  • 1 връзка пресен черешов лист (ако не намерите, опитайте с лозови листа)
  • малко кубински ром, саке или друг ром
  • 1/2 ч.ч. втечнена кристална захар или захарен сироп
  • вода
  • 1/3 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Натрошете ориза на фина прах. Брашното трябва да се усеща като пясък.

2. Смесете водата и втечнената захар и след това разбъркайте с брашното. Трябва да се получи бяла, лепкава паста.

3. Когато е достатъчно течна, сипете кубински ром (2 малки чашки за шот) и продължете да смесвате. Цветът на пастата трябва да получи ален оттенък.

4. Изсипете в дълбока чиния и задушавайте 1 час. За да проверите дали е готово, пъхнете клечка за зъби и ако излиза чиста, значи е сварено.

5. Извадете от уреда за варене на пара и оставете да престои за около 30-40 мин.

6. Докато пастата се охлажда, постелете листовете череша в чиния, върху пергаментова хартия или направо на масата.

7. Поръсете ги с малко пудра захар.

8. Намокрете ръцете си и с лъжица вземете от сместа и оформете малка топчица. Сложете я в едниния край на листото и завийте. Трябва да се получат около 35-50 малки пашкулчета.

9. Когато свършите със завиването, покрийте с найлоново фолио. Оставете на хладно за 3-4 часа. Така вкусовете ще се смесят.

10. След 4 часа може да развиете топчиците от листата и да поднесете, например с плод.




Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай
Kulinarno.bg 25-10-2012
Малко трудни, но вкусни.
отлична
Много добра
отлична

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта