Регистрация

Домашни еклери с масло и сирене

Домашни еклери с масло и сирене
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4118

Маслени кроасани със стърготини от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 45 г масло
  • 125 мл вода
  • щипка сол
  • 100 г пшенично брашно
  • 3 яйца
  • 70 г настъргано сирене Грюер (или друг вид сирене по ваш избор)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте вода в тенджера и разтопете маслото.

2. Махнете тенджерата от огъня, добавете сол и брашно, разбъркайте добре.

3. Сложете отново тенджерата на котлона и бъркайте докато изчезнат бучките.

4. Махнете отново от огъня, сложете яйцата едно по едно, продължете да бъркате докато сместа не придобие вид на „гъста майонеза”.

5. Прибавете настъргано сирене.

6. Оставете готовото тесто в хладилник за 10 минути.

7. Направете десетина топчета от тестото и сложете в съда за печене.

8. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 мин докато цветът на еклерите потъмнее до златисто.


Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта