Домашни еклери с масло и сирене
Маслени кроасани със стърготини от сирене.
Необходими продукти:
- 45 г масло
- 125 мл вода
- щипка сол
- 100 г пшенично брашно
- 3 яйца
- 70 г настъргано сирене Грюер (или друг вид сирене по ваш избор)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте вода в тенджера и разтопете маслото.
2. Махнете тенджерата от огъня, добавете сол и брашно, разбъркайте добре.
3. Сложете отново тенджерата на котлона и бъркайте докато изчезнат бучките.
4. Махнете отново от огъня, сложете яйцата едно по едно, продължете да бъркате докато сместа не придобие вид на „гъста майонеза”.
5. Прибавете настъргано сирене.
6. Оставете готовото тесто в хладилник за 10 минути.
7. Направете десетина топчета от тестото и сложете в съда за печене.
8. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 мин докато цветът на еклерите потъмнее до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ