Японски омлет с раци и спанак
Японски омлет с морски дарове.
Необходими продукти:
- 2 яйца, разбити
- 1 с.л. нарязан спанак или други зеленчуци по избор
- 3 рачешки рулца, нарязани
- 1/2 ч.л. светъл соев сос
- малко олио
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете тиган за пържене.
2. Сложете няколко капки олио и го разпределете по цялото дъно с помощта на кухненска хартия. Така ще попиете и излишната мазнина.
3. Смесете всички продукти.
4. Изсипете 1/3 от сместа в тигана и я разпределете хубаво по дъното му.
5. Когато яйцата се стегнат, обърнете единия край на около 2 см от ръба и навийте до получаването на правоъгълна форма.
6. Преместете яйцето в единия край на тигана и налейте още 1/3 от сместа.
7. Отново разпределете по дъното и сложете изпържения вече омлет върху новата яйчена смес.
8. Когато се стегне, навийте така, че готовият омлет да остане навит отвътре.
9. Повторете с останалата 1/3 от яйчената смес.
10. Пържете докато покафенее от всички страни.
11. Извадете от тигана и нарежете на парчета за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ