Диетични яйца по японски
Бърз и лесен японски омлет от бити белтъци, изпечени върху жълтък. Подходяща диетична храна за кето диета или основно, поднесено с пресни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.л. захар
- 15 г масло
Начин на приготвяне:
1. Яйцата оставете на стайна температура, за да се темперират. В две отделни купи разделете белтъците и жълтъците.
2. Разпределете равни количества сол и захар в купата с жълтъци и в тази с белтъци. Разбийте с миксер белтъците на твърда пяна. Жълтъците разбийте след това само колкото да се смесят подправките в тях.
3. Сложете тиган с диаметър 20 см и незалепващо покритие на котлон на слаб огън. Пуснете маслото в него и бъркайте докато се разтопи.
4. Изсипете жълтъците и сложете капак. След 3 минути изсипете отгоре белтъците и леко и нежно ги заравнете с шпатула. Върнете капака и гответе още 6-7 минути без да усилвате температурата.
5. Извадете в чиния. С остър нож раделете на две половини и с ръце нежно захлупете едната половина с другата така, че жълтъците да остават горе и долу, а белтъчната пяна да е по средата между тях. Ако ще делите с другарче, разрежете още веднъж получения полумесец.
6. Сервирайте самостойно като бърза закуска или диетично основно, а можете да поднесете и със зеленчуци и сирена за по-стойностно наяждане.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ