Регистрация

Яйчница с патладжани

Яйчница с патладжани
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 958

Патладжанена мусака без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3-4 патладжана
  • 4-5 яйца
  • 3 домата
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • сол и черен пипер
  • 1 с.л. сладък червен пипер
  • 6 с.л. брашно
  • 1 кофичка кисело мляко

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните нарежете на кръгчета по ширина. Осолете, оставете настрана за 10 минути, след това измийте и подсушете. Оваляйте в 4 с.л. от брашното и запържете в сгорещената мазнина.

2. Готовите патладжани редете на дъното на тавичка. Овкусете със сол и пипер. Отгоре нарежете обелените и нарязани на шайби домати.

3. Разбийте в купа яйцата. Добавете червения пипер, сол и пипер на вкус и брашното. Изсипете и киселото мляко и разбъркайте докато стане гладка смес. Залейте с нея зеленчуците.

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта