Ягодов кръмбъл с ядки
Запечени ягоди под коричка от маслени трохи с бадеми.
Бон Апети
Излъчен на 21.06.2018
Лесен ягодов сладкиш правят Лора и Стоян, като дават идея как да си направим бърз десерт с ягоди, покрити с пласт маслени трохи, ухаещ на ванилия и ликьор и закачливо хрупкащ на бадеми.
Първо почистваме и разполовяваме ягодите. Следва да ги поръсиме със захар и да ги залеем с бадемов ликьор Амарето. После ги разпределяме в индивидуални формички или тава. Към брашното прибавяме захар, лимонова кора и студено масло. Претриваме на трохи и обогатяваме с филирани бадеми. Поръсваме трохите върху ягодите и печем на 180 градуса за 12-15 минути.
На финала трябва да изчакаме леко да се охлади - кръмбълът е вкусен както топъл, така и студен. По желание можете да го поднесете с бита сметана със захар и ванилия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ