Печени ябълки върху маслени трохи
Ябълки на фурна със сладолед и масло.
Бон Апети
Излъчен на 23.01.2018
Вкусен ябълков сладкиш, който се казва ябълки Хаселбак готвят Лора и Стоян. Десертът представлява печени ябълки в масло и сайдер с канела, карамфил и кафява захар, които се поднасят върху печени маслени трохи с орехи и джинджифил, а върху плодовете полягва замразена сметана с мед и дъх на ванилия. Десертът е изискан и изключително апетитен.
Започваме като разбиваме сметаната с меда и ваниловата захар. След това я разпределяме върху хартиено фолио и прибираме във фризера, за да се превърне в пласт сметанов сладолед. После се захващаме с ябълките като ги разполовяваме и нарязваме на ветрило. Поставяме ги в тава с кората нагоре и заливаме с ябълков сайдер. В касерола разтапяме масло и го смесваме с кафява захар, карамфил и канела. С получения сос заливаме ябълките и ги пускаме да се пекат 20 минути, покрити с фолио и още толкова - отгърнати.
Трохите правим като в чопър смиламе орехи с брашно, джинджифил и захар. След това претриваме на трохи с масло и запичаме на фурна. Десертът се поднася като се офомя гнездо от трохи, в него се слага печена ябълка, а в нейните прорези се заклещва парче от замразената сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ