Печени ябълки с маслени трохи
Ябълков кръмбъл по опростена рецепта.
Лесен ябълков десерт се готви в Кухнята на Звездев, където пет продукта се комбинират в идеална симбиоза, за да се получи топъл и апетитен домашен сладкиш или семейна закуска за на ябълкова основа. Вместо ябълки можете да опитате и с други плодове - сини сливи, круши и дори дюли.
Първо ябълките се обелват и се нарязват на малки кубчета. Поръсват се със захар. Брашното се пресява в купа, добавя се студено масло, захар и ванилова захар и се намачква на едри трохи. Ябълките се разпределят на дъното на малка тава и се поръсват с маслените трохи. Сладкишът се пече на умерена фурна за 45 минути до час. После се сервира с топка сладолед или разбита с пудра захар или мед заквасена сметана. Препоръчително е да се хапва докато е топъл.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ