Регистрация

Югозападно ястие с пилешко и цвекло

Югозападно ястие с пилешко и цвекло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3699

Пилешка яхния с боб и люти чушки за пълнеж на сандвичи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 връзка прясно салатно червено цвекло, измито и нарязано
  • 2-3 обезкостени пилешки гърди без кожа
  • 2 люти чушки – поблано (голяма зелена чушка със заострено връхче) или серано
  • 1 глава жълт или бял лук
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с. л. сол
  • 3 с. л. олио
  • 1 чаша вода
  • 1 кубче пилешки бульон – натрошен
  • 1 консерва от 450 г препържен боб
  • пресни царевични питки (тортила)
  • пресен зеленчуков сок (салса)
  • прясна квасена сметана

Начин на приготвяне:

1. Изпечете лютите чушки на „открит огън” – на газов котлон или грил за около 5 минути, или на електрически тостер за 10 минути. Покрийте с леко навлажнена кухненска кърпа и като изстинат ги обелете и отстранете семената. Нарежете ги внимателно.

2. Докато чакате чушките да изстинат, загрейте олиото на силен огън в дълбок тиган. Добавете предварително осолените пилешки гърди и пържете 1-2 минути от всяка страна, докато придобият кафяв цвят – обърнете ги само веднъж.

3. Докато чакате пилешките гърди да се запържат, нарежете лука и чесъна. Добавете лука, чесъна и нарязаните печени чушки към пилешките гърди и пържете на висока температура за около 3-4 минути от всяка страна – обърнете веднъж зеленчуците, заедно с пилешките гърди. Отстранете пилешките гърди – те вече са готови.

4. Когато лукът придобие златист цвят от външната страна и стане прозрачен от вътрешната, добавете чашата вода и натрошения бульон. Оставете да заври, след което намалете температурата.

5. Докато чакате зеленчуците за заврят, нарежете изстиналите пилешки гърди на кубчета.

6. Добавете внимателно нарязаното прясно червено цвекло, нарязаните на ситно пилешки гърди и оставете на огъня, докато цвеклото омекне, а пилето абсорбира част от бульона.

7. Извадете с дървена лъжица пилешкото и зеленчуците, за да остане само питателния бульон (трябва да е останало около 1/2 - 3/4 чаша бульон). Към бульона добавете консервата препържен боб.

8. След като го притоплите, поднесете боба с цвеклото и пилешкото месо върху царевични питки (тако), като добавите салса и квасена сметана.

  

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта