Шоколадов пай с бърбън и орехи
Чудесна комбинация от шоколад, бърбън и орехи.
Необходими продукти:
- 6 с.л. (3/4 пакет) масло
- 1 ч.ч. тъмно кафява захар
- 1/2 ч.л. сол
- 3/4 ч.ч. царевичен сироп
- 3 яйца
- 30 мл бърбън
- 1 ч.ч. шоколадов чипс
- 2 ч.ч. орехови половини
- 1 коричка за пай с големина 22,9 см
Начин на приготвяне:
1. Изпечете ореховите половини във фурната на 180ºС, като разбърквате на всеки няколко минути. Може би ще са необходими около 15 мин. Прехвърлете половината изпечени орехи в купа и натрошете наедро останалите.
2. Разтопете маслото в тенджера на слаб огън. Добавете кафявата захар и солта и разбъркайте докато всичко се смеси добре. Сипете царевичния сироп и разбъркайте докато се получи гладка смес.
3. Разбийте яйцата в отделна купа, не на огъня. Бавно добавете сиропа, малко по малко и пак върнете сместа в тенджерата на огъня, където я бъркайте докато се стопли и стане лъскава. Прибавете бърбъна и шоколадовия чипс и смесете до хомогенност. Разбъркайте вътре и натрошените орехи. Оставете да се охлади около 15 мин.
4. Изсипете сместа в коричката за пай. Отгоре подредете половинките орехи по свой вкус. Печете на 180ºС 50-60 мин. Оставете да се охлади напълно на стайна температура преди да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ