Регистрация

Шведски канелени рулца

Шведски канелени рулца
Средно   |   Порции 15   |   Видяна: 3455

Представителни курабийки, с които ще посрещнете много гости.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 50 г мая
  • 150 г масло
  • 500 мл мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 100 г захар
  • 1 1/2 с.л. кардамон
  • 1400 - 1500 г брашно

За пълнежа:

  • 150 г масло (леко затоплено)
  • 300/400 г захар
  • 1 с.л. канела

За топинга:

  • 1 яйце
  • перлена захар

Начин на приготвяне:

1. Натрошете маята в купа. Разтопете маслото и добавете млякото. Затоплете леко и излейте сместа при маята. Накрая добавете останалите необходими продукти и омесете тестото. Оставете го да престои за 30 мин. и загрейте междувременно фурната на 225°C.

2. След като тестото втаса, го разточете на пласт с дебелина около 1 см. Намажете го с масло и поръсете с канела и захар. Навийте го на руло и с остър нож нарежете на филийки с еднаква дебелина. Сложете ги в постлана с хартия за печене тавичка. Оставете да престоят още 30 мин., покрити с кърпа.

3. След 30 мин. намажете с яйце и поръсете с перлена захар.

4. Печете 8 - 10 мин., не повече, за да не станат прекалено сухи.

5. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта