Чушки с кайма и сметанов сос
Пълнени чушки с месо и ориз със сметанова заливка.
Необходими продукти:
- 4 сладки чушки
- 60 г ориз
- 300 г кайма
- 1 с.л. растителна мазнина
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 домат
- 100 мл готварска сметана
- сол, черен пипер, лют пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, а моркова рендосайте.
2. Сгорещете зехтина.
3. Запържете първо лука, след това добавете и моркова, а след още 3-4 минути - сипете и каймата. Гответе докато каймата се разпадне. Овкусете с подправки на вкус, добавете и измития ориз. Гответе още 3 минути и сипете 100 мл вода. Затворете под капак за 7-8 минути - докато оризът глътне течността.
4. Измийте чушките и ги почистете от семките, като се постараете да не ги скъсате.
5. Напълнете чушките с охладената леко запръжка.
6. Нарежете домата на четвъртини и с всяка от тях запушете отвора на чушките. Подредете в тавичка.
7. Разбийте сметаната със 100 мл вода и овкусете с подправки. Залейте чушките със сметановата смес, покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете на 190 градуса за 35-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ