Пълнени чушки по азиатски
Пълнени чушки с азиатски привкус.
Необходими продукти:
- 500 г кайма (телешка, свинска, пилешка)
- 200 г нарязани на четвъртинки чери доматчета
- 15 сладки чушки
- нарязан на кубчета лук
- 5-6 скилидки счукан чесън
- 250 галета
- 1 яйце
- кимион
- кориандър
- сол и пипер
- соев сос
- сусамово олио
Начин на приготвяне:
1. Задушете лука и чесъна. Прибавете доматите, докато си пуснат сока.
2. Загрейте предварително фурната до 180ºC.
3. В голяма купа сложете месото с останалите продукти, освен чушките. Омесете с ръце или разбъркайте с лъжица. Прибавете още галета, ако сместа е прекалено течна.
4. Изрежете чушките напречно откъм дръжката и отстранете семената. Напълнете с овкусената кайма.
5. Сложете във фурната. Ако не можете да ги задържите прави, използвайте тавичка с формички за мъфини с фолио или забодете краищата им с предварително накиснати във вода клечки за зъби.
6. Печете около 15-20 мин. или до покафеняване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ