Регистрация

Чипс от захаросани моркови

Чипс от захаросани моркови
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 1734

Сладък чипс от моркови, мариновани в захарен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг моркови
  • 7 г лимонена киселина
  • 1,2 литра вода
  • 2 кг захар
  • ванилова есенция по желание
  • 2 портокалови корички по желание
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Измийте морковите хубаво и ги нарежете на кръгчета. Изсипете в тенджера, залейте с хладна вода и сложете да се варят на котлона.

2. 10 минути след като са кипнали, изсипете врялата вода от тях и залейте с хладна. Оставете да кипнат и да врят 10 минути и пак сменете водата. Направете упражнението три пъти.

3. През това време паралелно работете върху маринатата. Кипнете водата и разтворете в нея захарта, ванилията и портокаловите корички.

4. След третото варене на морковите, ги изсипете в гевгир, отцедете и прехвърлет във врящата марината. Оставете да кипят 5 минути, махнете от огъня и изчакайте течността да се охлади. Добавете лимонената киселина. След това пак върнете на огъня, изчакайте да кипне, варете 5 минути и пак охладете. Повторете още веднъж.

5. Прецедете морковите от охладената марината след третото варене и ги подсушете с хавлиена кърпа. Наредете върху домакинска хартия, която да доизсмуче останлата течност в тях. Поръсете с пудра захр и оставете да изсъхнат хубаво в сухо помещение. Може да отнеме 1-2 дни.

6. Съхранявайте в стъклен буркан. Можете да използвате за украса на морковени сладкиши или просто да си хрускате кръгчетата за десерт. Подходящи са за плънка на козунаци и всякакви тестени сладкиши.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 8 часа

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта