Регистрация

Чили риба с бяло вино

Чили риба с бяло вино
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1189

Пикантна риба с чери домати, лимон и бяло вино на фурна.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 филета от риба от вид по избор (бяла риба, скумрия или друго; по 200-250 г всяко)
  • 400 г чери домати
  • 100 мл бяло вино
  • сол и пипер на вкус
  • 2 чили чушки или други люти чушлета
  • лимон
  • 2 с.л. зехтин
  • босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обтрийте филетата риба със сол и пипер.

2. Намазнете тавичка и сложете филетата в нея. Покапете със зехтин.

3. Отгоре разпределете нарязаните на ситно чили чушлета. Внимателно налейте виното.

4. Встрани сложете чери доматчетата, като предварително ги цепнете леко с върха на ножа.

5. Покапете с лимонов сок и сложете цели резени лимон в тавата.

6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути (времето зависи от вида и дебелината на рибните филета).

7. Поденсете изпечената риба с украса от босилекови листа, част от запечените домати и резени лимон.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта