Регистрация

Кюфтета от бяла риба с джинджифил

Кюфтета от бяла риба с джинджифил
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1229

Рибни кюфтета с хрупкава коричка от сусам и галета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 500 г филе от бяла риба
  • 1-2 см. корен джинджифил
  • 3-6 с.л. галета
  • 2-4 с.л. бяло сусамено семе
  • 2 с.л. соев сос
  • пипер на вкус
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибното филе на много малки парченца или го минете през едра цедка на месомелачката. Пресипете в тавичка.

2. Добавете нарязания на много ситно лук и настъргания на ситно ренде джинджифил.

3. Овкусете със соев сос и пипер и размесете, за да се получи смес за кюфтета.

4. Смесете сусама и галетата.

5. Сгорещете олиото в тиган и намалете на умерен огън. Кюфтетата се пържат двустранно, затова не прекалявайте с количеството мазнина.

6. С мокри ръце оформяйте кюфтенца от сместа, овалвайте в сусам с галета и гответе до получаването на златиста апетитна коричка.

7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

8. По желание поднесете с гарнитура от зеленчуци (пресни или печени) и млечно-чеснов сос за потапяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта