Кюфтета от бяла риба с джинджифил
Рибни кюфтета с хрупкава коричка от сусам и галета.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 500 г филе от бяла риба
- 1-2 см. корен джинджифил
- 3-6 с.л. галета
- 2-4 с.л. бяло сусамено семе
- 2 с.л. соев сос
- пипер на вкус
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибното филе на много малки парченца или го минете през едра цедка на месомелачката. Пресипете в тавичка.
2. Добавете нарязания на много ситно лук и настъргания на ситно ренде джинджифил.
3. Овкусете със соев сос и пипер и размесете, за да се получи смес за кюфтета.
4. Смесете сусама и галетата.
5. Сгорещете олиото в тиган и намалете на умерен огън. Кюфтетата се пържат двустранно, затова не прекалявайте с количеството мазнина.
6. С мокри ръце оформяйте кюфтенца от сместа, овалвайте в сусам с галета и гответе до получаването на златиста апетитна коричка.
7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
8. По желание поднесете с гарнитура от зеленчуци (пресни или печени) и млечно-чеснов сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ