Регистрация

Чеснови брускети с прошуто и сирене

Чеснови брускети с прошуто и сирене
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 2100

Брускети с месо, домати, кашкавал и босилек.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 домата
  • 2 скилидки чесън
  • 150-200 г черен хляб (или друг хляб по вкуса ви)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 50 г кашкавал (или друго жълто сирене - ементал, чедър, гауда)
  • 80 г прошуто (или друг колбас по желание)
  • листенца пресен босилек или друга свежа подправка за декорация

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на тънки филии хляба.

2. Обелете скилидките чесън и ги намачкайте.

3. Сгорещете 3 с.л. зехтин, запържете в него съвсем леко чесъна с малко сол и пипер, после добавете филийките и ги пържете малко от двете страни.

4. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета. С лука направете същото.

5. Сгорещете още 1 с.л. зехтин и в нея първо запържете доматените кубчета, сложете още сол и пипер и после добавете и наситнения лук. Гответе 4-6 минути.

6. Върху филийките сложете от лучено-доматната смес.

7. Прошутото разделете на тънки ленти, а кашкавала настържете.

8. Сглобете брускетите като поставите отгоре по слайс, след това поръсите с настърган кашкавал и отгоре поставите и листенце босилек.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта