Чаван муши - яйца с пилешко бутче
Задушен на пара яйчен крем с пиле и гъби.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1/2 ч.ч. бульон даши
- 1/2 ч.л. сол
- 1 с.л. соев сос
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. саке
- 1 пилешко бутче
- 4 шийтаке
- 30 г мицуба (трилистник; по желание)
- 60 г рибено ролце камабоко (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешкото на малки кубчета. Нарежете камабокото и шийтаке гъбите наситно.
2. Разбийте яйцата в купа (без да стават на пяна). Прибавете бульона даши, соевия сос, солта, сакето и захарта.
3. Прецедете яйчената смес.
4. Пригответе четири чаши за чай и сложете във всяка шийтаке, пилешко и камабоко. Налейте от яйчената смес във всяка чаша. (Напълнете до 3/4 от ръба.) Сложете мицуба във всяка. Покрийте чашите с похлупаци. (Изпозлвайте алуминиево или найлоново фолио ако нямате капачета.) Предварително загрейте уред за варене на пара на висока температура.
5. Намалете огъня и внимателно сложете чашките вътре. Варете на пара яйчения крем 15 мин. Пъхнете клечка за зъби в средата на крема - ако излезе чиста, значи е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ