Пилешко с ориз по малайзийски
Пилешки бутчета с бял ориз.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. обикновен ориз
- вода за варенето на ориза
- 1 с.л. масло
- 2 пилешки бутчета (с кожата)
- малко парче джинджифил
- 1 с.л. сос от стриди
- 1 с.л. тъмен соев сос
- 1 с.л. мед
- щипка сол
- краставица (нарязана)
- домати
- сладък чили сос
Начин на приготвяне:
1. Сложете ориза в съд за готвене на ориз с вода.
2. Добавете маслото и пилешките бедра, джинджифила и сол на вкус. Когато оризът се свари, сложете пилешкото в купа. Добавете соса от стриди, меда и тъмния соев сос към пилешкото и разбъркайте хубаво.
3. Загрейте олио в тенджерка и изпържете пилешкото на слаб огън за около 5 мин. Внимавайте да не е много горещ съдът, за да не залепва. Регулирайте огъня при необходимост.
4. Сложете пилешкото в чиния с ориз и поднесете с краставица, домати и чили сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ